11 18,2022

 

Naarmate de voorkeur van consumenten voor elektrische auto's toeneemt, is ook de vraag naar banden voor elektrische auto's toegenomen. Ongeveer 50% van de Europese EV-eigenaren geeft de voorkeur aan een band die speciaal is ontworpen voor elektrische auto's. Daarnaast wordt verwacht dat in 2028 wereldwijd 10% van alle auto's op de weg EV's zullen zijn, in 2040 zal dit 31% zijn!

Een band speciaal voor elektrische auto's

Misschien denkt u dat een band gewoon een band is. Zwart en rond, toch? Er zijn echter veel verschillende soorten banden die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften, uw voertuig en rijstijl. Om te beginnen zijn er voor personenauto's zomer-, winter- en allseason-banden. Maar er zijn ook highperformance-banden, racebanden, banden voor bedrijfswagens, enzovoort. En nu heeft Vredestein de wereldprimeur voor allseason-banden voor volledig elektrische (BEV) en hybride (PHEV) auto's. Maar wat maakt deze banden dan anders dan 'normale' allseason-banden zoals de Quatrac en Quatrac Pro?

Gewicht

Het is alom bekend dat elektrische auto's veel meer wegen dan varianten op fossiele brandstof. Al dit gewicht rust op het enige onderdeel van uw auto dat in contact komt met de weg: de banden. Vooral bij het nemen van bochten en bij het remmen zijn de krachten op de banden die worden veroorzaakt door het gewicht van de auto veel hoger. Daarom moet de band een stevigere constructie en een stijver loopvlakontwerp hebben. Dit verbetert de rijeigenschappen en stabiliteit in bochten aanzienlijk in vergelijking met normale banden.

Geluid

De motor van elektrische voertuigen maakt bijna geen geluid, waardoor uw banden nog meer geluid lijken te maken. Banden speciaal voor elektrische en hybride auto's zijn ontwikkeld om minder intern geluid te produceren, maar met dezelfde veiligheids- en prestatienormen als gewone banden.

Koppel

In vergelijking met voertuigen op fossiele brandstof hebben elektrische voertuigen vanaf het begin van de acceleratie een groter koppel. Hierdoor slijt een band sneller. Een band speciaal voor elektrische auto's is gemaakt van specifieke materialen om deze snellere slijtage te compenseren.

Actieradius

Iedereen is op de hoogte van de worsteling met de beperkte actieradius van elektrische voertuigen. Banden speciaal voor elektrische voertuigen zo ontwikkeld dat ze een lagere rolweerstand genereren, waardoor de actieradius van uw auto wordt vergroot.

 

Quatrac Pro EV

Vredestein is een van 's werelds eerste fabrikanten die al in 1993 allseason-banden op de markt bracht. De Quatrac Pro EV, het meest recente product van deze allseason-pionier, is de eerste allseason-band speciaal voor elektrische voertuigen.

 

Voordelen en functies

• Verbetert de actieradius van elektrische en hybride auto's

• Ontworpen voor zwaardere EV's: 6% beter rijgedrag en verbeterde stabiliteit tijdens het nemen van bochten

• Geen compromissen op het gebied van veiligheid, in alle weersomstandigheden

• 15% lagere rolweerstand dankzij geavanceerde compoundmaterialen

• Hogere wang- en loopvlakstijfheid; asymmetrische loopvlakkenmerken

• Gecertificeerd voor gebruik bij zware sneeuwval - 3PMSF-symbool

• 4% beter remmen bij droog wegdek

 

De Quatrac-serie

Vredestein was een van de eerste merken die allseason-banden introduceerde sinds de uitvinding en heeft van daaruit aanzienlijke ontwikkelingen bereikt, met name met de Quatrac-serie. Veel Quatrac-banden waren echte innovatiepioniers, het beste voorbeeld hiervan is de Quatrac 3, die de titel ''s Werelds eerste allseason-band met 'RunFlat'-technologie' verdiende. De Quatrac 5 werd gekwalificeerd als ''s Werelds eerste allseason-band met Y-snelheidswaarde' en de meest recente, de Quatrac Pro, werd aangekondigd als ''s Werelds eerste allseason-band speciaal voor het UHP/UUHP-segment'. Met de nieuwe Quatrac Pro EV gaat Vredestein nog een stapje verder om de komende jaren nog meer prijzen binnen te halen!

Vredestein

Ontvang ons laatste nieuws en updates