Audi kiest Vredestein-zomerbanden voor standaardmontage op Audi A1 Sportback
MicrosoftTeams-image (45).png

Audi kiest Vredestein-zomerbanden voor standaardmontage op Audi A1 Sportback

Audi heeft de nieuwste Vredestein Ultrac- en Sportrac-zomerbanden van Apollo Tyres geselecteerd als originele uitrusting (OE) voor de Audi A1 Sportback, met fabrieksmontage op geselecteerde modellen. De door Audi gekozen banden worden geproduceerd in de fabrieken van Apollo Tyres in Hongarije en worden geleverd in twee maten: 15-inch voor de Sportrac (185/65 R15 V) en 17-inch voor de Ultrac (215/45 R17 W).

Een groeiend aantal autofabrikanten kiest standaard voor het hoogwaardige assortiment Vredestein-merkproducten van Apollo Tyres, waardoor de positie van het Nederlandse bandenmerk binnen het Europese OE-segment wordt versterkt.

Audi en Apollo Tyres hebben samengewerkt aan een bandenontwikkelingsprogramma dat zich richt op het minimaliseren van rolweerstand. De samenwerking heeft de selectie van Vredestein-banden vergemakkelijkt. Zij optimaliseren de efficiëntie en dynamische kenmerken van de Audi A1 Sportback. Bovendien worden de lopende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Apollo Tyres verder ondersteund door Vredestein-banden af-fabriek te monteren.

Zowel de Ultrac- als de Sportrac-zomerbanden bieden superieure rijdynamiek in natte en droge omstandigheden, evenals hoge normen voor comfort en een stillere rijervaring – alle belangrijke eigenschappen voor de premium autofabrikant. Om de klanten van Audi A1 Sportback op de lange termijn te ondersteunen, zal zowel de Ultrac als de Sportrac op de vervangingsmarkt verkrijgbaar zijn.

Benoit Rivallant, president en CEO van Apollo Tyres Europe, zei: "de Audi A1 Sportback presteert het beste in zijn klasse als het gaat om raffinement, efficiëntie en rijgedrag, en de eerste montage van de Ultrac en Sportrac benadrukt de dynamische kenmerken van deze banden van topkwaliteit. We hebben hard gewerkt om tot deze nieuwste samenwerking te komen en we zullen onze portfolio van af-fabriek gemonteerde banden verder blijven ontwikkelen."

Vredestein is een toonaangevende producent van hoogwaardige banden. Het bedrijf ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve producten die de beste zijn in hun segment als het gaat om  prestaties, veiligheid en rijervaring.

Lees Meer

Ultrac Sportrac 5