DLG erkenning voor Vredestein Traxion+ en TraxionXXL | Vredestein
OHT-traxion-2.jpg

DLG erkenning voor Vredestein Traxion+ en TraxionXXL

Belangrijke erkenning voor Vredestein Traxion+ en Vredestein TraxionXXL banden

De Vredestein Traxion+ en Vredestein TraxionXXL banden hebben tijdens de recente landbouwbeurs Agritechnica in Hanover een belangrijke erkenning ontvangen. Beide banden zijn door het Duitse test- en onderzoeksinstituut DLG uitgebreid getest en kregen op basis van de resultaten de algemeen erkende aanduiding ‘DLG-gecertificeerd’.

* Traxion+, toonaangevend in het premiumsegment.
* Traxion XXL 710/75 R 38 biedt 7,5% meer efficiëntie dan referentieband.

De uitstekende testresultaten van de Vredestein Traxion+ en de Vredestein TraxionXXL plaatsen de twee banden in de hogere echelons van de premiummerken. Beide banden werden in het voorjaar en de zomer van 2015 getest op een Claas Axion 850.


De Vredestein Traxion+ 
werd getest in de maten 650/65 R 42 en 540/65 R 30 en vergeleken met twee concurrerende producten uit het Europese premiumsegment. Belangrijke testcriteria waren brandstofverbruik op de akker en op de weg, productiviteit, comfort en tractie. De banden van Vredestein werden algemeen als de beste aangemerkt en behaalden in bijna alle testsegmenten de hoogste resultaten.

De Vredestein TraxionXXL,
in de unieke maat 710/75 R 38 werd vergeleken met de referentiemaat 710/70 R 38. De testcriteria concentreerden zich op prestaties op de akker (brandstofverbruik, productiviteit, tractie). De tests lieten zien dat de Vredestein TraxionXXL 710/5 R 38 met bijbehorende 28 inch voorband aanzienlijk beter presteerde, met een 7,5% hogere efficiëntie.

De Vredestein TraxionXXL 710/75 R 38
Eind 2013 introduceerde Vredestein de 710/75R38 TraxionXXL met een wanghoogte die 75 procent van de bandbreedte bedraagt. Dit levert een diameter van twee meter op, wat deze precies tussen de kleinere 710/70 R 38 en de grotere 710/70 R 42 plaatst. De band werd specifiek ontworpen voor krachtige tractoren vanaf 175 pk. Tot de belangrijkste voordelen behoren het feit dat deze op de meeste tractoren eenvoudig en zonder aanpassingen aan de cabine kan worden gebruikt, en op dezelfde 38 inch wielen past. De grotere diameter levert meer tractie, terwijl de grotere luchtinhoud ervoor zorgt dat de banden bij 50 km/h ongeveer 600 kg zwaarder kunnen worden belast dan de vergelijkbare 710/70 R 38. 

Over DLG
Het beproevingscentrum van DLG (de Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) in Groβ Umstadt in de buurt van Frankfurt levert de benchmark voor gecertificeerde landbouwtechnologie en -machines, en is toonaangevend op het gebied van beproeving en certificering voor de landbouw (en voor levensmiddelen). Met behulp van moderne meettechnieken en testmethoden die de situatie op de akker dicht benaderen, testen de technici van DLG dagelijks nieuwe producten. De metingen zijn gebaseerd op internationale normen en testmethoden en voldoen aan door DLG ontwikkelde praktijkeisen.