Vredestein - Technologie en design | Vredestein
about-vredestein-design-header-image.jpg

Technologie op basis van design. Dat is Vredestein.

Bij Vredestein hebben we een duidelijke visie over hoe een band eruit moet zien. Daarom hebben we sinds 1997 een samenwerkingsverband met het beroemde Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro en besteden we intern zoveel aandacht aan het profielontwerp en de wangen van onze banden.

De hand van de meester

Wat voegt het design van Giugiaro toe aan de banden van Vredestein? Het symboliseert onze aandacht voor detail en toont hoe geëngageerd wij zijn om ons van de rest te onderscheiden. Deze kwaliteiten komen zowel in de technologie van de banden als in hun ontwerp tot uitdrukking. Giugiaro’s unieke signatuur onderstreept ons eigen karakter. En het Italiaanse ontwerp komt altijd tot stand in nauwe samenwerking met de ingenieurs van het Vredestein R&D-centrum: vorm volgt functie.

 

Premium styling-partners

Door de jaren heen hebben we met een aantal premium styling-partners samengewerkt. Op internationale autosalons hebben we soms gezamenlijke expositiestands, met een toonaangevende rol voor Vredesteins Ultra High Performance-banden die op auto's zijn gemonteerd van premiumstylers zoals Lumma Design, Hamann en Mansory. Vredestein levert unieke bandenmaten, zodat deze stylers – en autofabrikanten – meer vrijheid genieten om nieuwe concepten te ontwerpen.