Vredestein - Geboren om te presteren | Vredestein
about-vredestein-performance-header.jpg

Born to perform

Een band bevat veel technologie. Bij Vredestein ontwikkelen en produceren wij banden die de prestaties van ieder voertuig maximaliseren. Een band van Vredestein is gemaakt om optimaal te presteren en iedereen maximale vrijheid te geven. Wij streven ernaar elke bestuurder een veilige en optimale rijervaring te bieden en daarmee het gevoel van vrijheid te laten ervaren.

 

Innovatie als basis

Innovatie is van cruciaal belang om in de bandenbusiness voorop te blijven en maakt dan ook onderdeel uit van het DNA van Vredestein. Onze pioniersgeest heeft ons altijd voorwaarts gedreven en vandaag de dag motiveert deze ons ervaren personeel om de best mogelijke banden te blijven maken.

 

Topprestaties

Er is door de decennia heen grote vooruitgang geboekt op het gebied van veiligheid, wegligging en brandstofbesparing. Banden hebben bij deze ontwikkeling een essentiële rol gespeeld. Banden vormen het raakvlak tussen voertuig en wegdek en zorgen er in die hoedanigheid voor dat systemen zoals ABS en ESP goed functioneren. De professionals van Vredesteins R&D-centrum bestuderen elk jaar honderdduizenden testkilometers: ze stoppen niet totdat het perfecte profiel, de beste rubbercompound en de optimale kernstructuur zijn gevonden. Het resultaat: hoge scores in onafhankelijke Europese bandentests.

 

Vier seizoenen, één band, één winnaar: Quatrac Vredestein

Vredestein is toonaangevend in allseason-banden. De basis voor dit succes werd in 1993 gelegd toen de eerste generatie Vredestein Quatrac werd geïntroduceerd. Sindsdien is Vredestein de Quatrac blijven perfectioneren. Er is heel veel kennis in allseason-banden gegaan die tijdens de ontwikkeling van zomer- en winterbanden is vergaard, wat de perfecte band voor elke tijd van het jaar heeft opgeleverd. De Vredestein Quatrac-familie heeft uitstekende resultaten behaald, zelfs bij tests met winterbanden, en wordt erkend als een van de allerbeste in zijn klasse.

 

Tweewielerbanden

De optimalisering van prestaties en veiligheid is ook in onze tweewielerbanden tot uitdrukking gekomen. Hierdoor was Vredestein de eerste die voor maar liefst drie modellen een ECE-R75-certificaat ontving. Onze ervaring en expertise is ook terug te vinden in onze raceband Vredestein Fortezza Senso, die met succes door meerdere professionele wielerteams en amateurwielrenners wordt gebruikt.

 

Vermogen voor landbouw en industrie

Vredesteins banden voor de landbouw zijn veelvuldig door onafhankelijke instanties erkend. De Traxion+ en TraxionXXL zijn de nieuwe norm in hun segment, net als de Flotation-serie en de Greentrax, die speciaal voor tuinonderhoud werd ontworpen. Daarnaast heeft Vredestein een buitengewoon breed assortiment industriële banden en neemt het bedrijf als zodanig een unieke positie in. De superieure kwaliteit en uitstekende prestaties van Vredesteins landbouwbanden worden nog eens verder benadrukt door het feit dat verschillende fabrikanten van landbouwmachines standaard banden van Vredestein op hun apparatuur monteren.