Nieuwe premium zomerband - Ultrac Satin | Vredestein
3-image-article-header-vredestein-ultrac-satin.jpg

Apollo Vredestein lanceert een nieuwe hoogwaardige zomerband: de Vredestein Ultrac Satin

Apollo Vredestein lanceert tijdens de Autosalon van Genève de geheel nieuwe Vredestein Ultrac Satin, een hoogwaardige band met ultramoderne technologie.

Hoogwaardige band met superieure rijeigenschappen en groene labels 

Apollo Vredestein lanceert tijdens de Autosalon van Genève de geheel nieuwe Vredestein Ultrac Satin, een hoogwaardige band met ultramoderne technologie. De band is ontwikkeld voor de veeleisende automobilist en is geschikt voor luxe auto's en SUV's. De band is gebaseerd op geavanceerde technologie die is ontwikkeld door het Global R&D Centre van Apollo Tyres en is ontworpen door het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro. 

De trend naar grotere auto's met krachtige motoren lijkt niet te stoppen. Auto's met een conventionele verbrandingsmotor, de populaire plug-in hybrides en elektrische auto's worden steeds meer gekenmerkt door hun gewicht en vermogen. Dit heeft ertoe geleid dat Apollo Vredestein is gaan pionieren met innovatieve en duurzame bandentechnologie, met als resultaat de nieuwe Vredestein Ultrac Satin. Deze hoogwaardige zomerband tilt de prestaties van elke auto naar een hoger niveau en helpt ook de uitstoot van CO₂ te verminderen. 

Uitstekende grip op nat wegdek en lage rolweerstand

Een unieke, tractieverbeterende hars en Z-vormige groeven in het loopvlak zorgen voor ongeëvenaarde grip en wegligging op nat wegdek. Een ovaal contactvlak zorgt in combinatie met een asymmetrisch loopvlak voor betere stuurprecisie en controle. De lage rolweerstand en gelijkmatige grip op nat wegdek zijn bereikt door de specialisten op het gebied van bandentechnologie van het bedrijf, door in de volgende vijf gebieden de bandengeometrie te optimaliseren en de samenstelling te verbeteren: het loopvlak, de onderlaag van het loopvlak, de wang, het karkas en de hielkern. 

De eigenschappen van de Vredestein Ultrac Satin in het kort

  • Superieur remvermogen: remafstand is 3,3 meter korter bij 80 km/h en hoger*
  • Comfortabel, nauwkeurig en gecontroleerd sturen
  • 12% betere wegligging op droog wegdek*
  • 10% betere wegligging op nat wegdek*
  • Lage rolweerstand = minder brandstofverbruik en minder uitstoot van CO₂
  • 100% A-label voor remafstand op nat wegdek, rolweerstand (C/B) en laag uitwendig geluidsniveau (71 dB)
  • Verkrijgbaar in maten uiteenlopend van 16 tot 18 inch, snelheidscodering W en Y (meer maten tot 20 inch zijn gepland voor later dit jaar).

* In vergelijking met voorloper Ultrac Cento (maat: 245/40R18 Y) tijdens interne tests. 

Uniek: de Vredestein Ultrac Satin Hardwell-uitvoering!

Als onderdeel van de gevierde ‘Rock the Road’-campagne wordt een beperkt aantal van de exclusieve uitvoering van de Vredestein Ultrac Satin geproduceerd, in samenwerking met de beroemde DJ Hardwell. Het nieuwe nummer van Hardwell, ‘Run Wild’, is de 225e release van zijn eigen label ‘Revealed Recordings’. Ter ere van deze unieke video worden slechts 225 exemplaren van de Vredestein Ultrac Satin Hardwell-uitvoering geproduceerd. De wang van de band is voorzien van een zeer onderscheidend ontwerp inclusief de logo's van Hardwell en een afbeelding van een equalizer. De band zal alleen in de maat 225/45 R17 Y verkrijgbaar zijn bij voorkeurspartners van Apollo Vredestein. De band is geschikt voor auto's zoals de Audi A3 en de Mercedes-Benz CLA.