Bandengids Welke banden heb ik nodig? | Bandengids | Vredestein Vind bandengidsen rond allerlei bandgerelateerde thema's en vragen. Vredestein heeft bandengidsen opgesteld voor uiteenlopende situaties, van de aankoop tot het onderhoud van banden.
Bandengids-header-car-summer.jpg

Bandengids

Bandengids
banden vervangen op het juiste moment

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Het is verstandig om banden regelmatig te laten controleren door uw bandenspecialist. Door ze regelmatig te controleren kunnen defecten vroegtijdig geconstateerd worden en daardoor kan de levensduur van de banden verlengd worden en eventuele gevaarlijke situaties beperkt blijven.

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Bandenspanning regelmatig meten

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is cruciaal voor veilig en comfortabel rijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagvermogen kan zorgen. Dat is waar de juiste bandenspanning om de hoek komt kijken.

De juiste bandenspanning
profieldiepte banden in de gaten houden

Profieldiepte banden

Banden blijven altijd de bepalende factor in het contact tussen de auto en het wegdek. De optimale werking van banden wordt sterk beïnvloed door hun profieldiepte.

Profieldiepte banden
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Zomer- en winterbanden opslaan

De levensduur en prestaties van banden kunnen worden verbeterd met een correcte behandeling en een goede opslag wanneer ze niet worden gebruikt. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen weet hoe dit moet.

Zomer- en winterbanden opslaan
Bandenlabel voor autobanden

Wat is het EU-bandenlabel?

Verordening (EG) Nr. 1222/2009 van het Europees Parlement en de Raad vereist dat alle banden voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen die worden geproduceerd na juni 2012 en die vanaf november 2012 binnen de Europese Unie worden verkocht, worden voorzien van een sticker of worden vergezeld van een label dat op een zichtbare plek binnen het verkooppunt aanwezig moet zijn.

Wat is het EU-bandenlabel?