Vredestein-VI-general-visual_96dpi_1280x435px_E_NR-10857.jpg

VREDESTEIN INTRODUCEERT OPVALLENDE NIEUWE VISUELE IDENTITEIT

Apollo Tyres Ltd. onthult een nieuwe look voor het merk Vredestein. Deze voegt meer energie en dynamiek toe aan wat het merk uitdraagt. De nieuwe look ondersteunt de mondiale groeiambitie van Vredestein en versterkt daarbij tegelijkertijd de sterke punten van het bedrijf: het Europese erfgoed, de prestaties en het Europese ontwerp.

Redesign van het merk Vredestein

Apollo Tyres werkte samen met het Londense agentschap Jones Knowles Ritchie bij het opnieuw vormgeven van het merk Vredestein en het versterken van zijn positie als wereldmarktleider op het gebied van premium banden. Het merk kent een rijke geschiedenis van 111 jaar en is een van de oudste bandenmerken ter wereld. Met zijn Europese voetafdruk biedt Vredestein het breedste assortiment premium banden en is het merk een leverancier van vooraanstaande OE-autofabrikanten in Europa.

Vredestein-VI-general-visual_96dpi_1280x720px_E_NR-10594.jpg
Vredestein primary logo 2020_96dpi_2410x451px_1_NR-10894.PNG

Refined by design

De nieuwe identiteit brengt de belangrijkste kenmerken van prestaties en design tot leven, wat de innovatie en het succes van Vredestein in de hele geschiedenis weerspiegelt. De banden van Vredestein kwamen in meerdere consumentenbandentests als winnaar uit de bus vanwege de beste prestaties in hun klasse en hun geweldige design. De geest van de nieuwe identiteit weerspiegelt de sterke punten van Vredestein en fundeert op onze missie: 'refined by design'.

Benoit Rivallant, president Apollo Vredestein: "zijn we zeer enthousiast over de nieuwe visuele identiteit van Vredestein. Design en prestaties zijn de afgelopen 111 jaar het DNA van Vredestein geweest. Dit is een historische mijlpaal voor ons. We kijken ernaar uit om de sterke punten van Vredestein op een unieke en frisse manier te tonen."

HET ONTWERP

Het levendige nieuwe kleurenpalet zorgt voor meer dynamiek, energie en zichtbaarheid van het merk. Ook is het woordmerk van het merk vereenvoudigd en gemoderniseerd, gebaseerd op prachtige ligaturen. Het ontwerp specificeert een krachtige en consistente typografie en iconografie en duidelijke principes voor een meer authentieke en openhartige fotografie in het hele productassortiment, evenals een krachtige illustratiestijl om het merk te verheffen en de boodschap te ondersteunen.

NEW-VISUAL-IDENTITY-VREDESTEIN-CREATIVE-DIRECTION-JOURNEY-LINES-_300dpi_100x56mm_D_NR-10361.jpg

"Geïnspireerd door de gloriedagen van bandenreclame hebben we het onderscheidende erfgoed van Vredestein een eigentijdse draai gegeven, door categorienormen los te laten en een unieke identiteit op te bouwen. We kijken ernaar uit dat het merk zich opnieuw tot de top van de branche ontwikkelt, met eer aan het verleden en vol vertrouwen voor de toekomst," aldus Ivan Mato, Creative Director bij JKR.

De vernieuwde merkidentiteit zal in de komende 12-18 maanden in alle categorieën en regio's worden geïmplementeerd.